Grillade fruktspett med glass

Grilla efterrätt på den sista glöden

Grillar du med kol eller briketter är det inte mer än rätt att ta tillvara på den sista glöden. Varför inte svänga ihop några snabba fruktspett och servera med glass? Jag har för första gången testat honungsmango – det var ju sjukt gott. Honungsmangon är sötare än vanlig mango och smakar faktiskt lite ananas.

Grillade fruktspett med glassGrillade fruktspett med glass

Grillad frukt på spett med glass

För: 4 personer

3 bananer
20 stora jordgubbar
1 mango (honungsmango)
0,5l vaniljglass
10 träspett

1. Blötlägg träspetten i vatten ca 20 minuter.

2. Dela bananen till cirka 2 cm tjocka skivor och snoppa jordgubbarna. Skala mangon och dela till tuber. Varva frukten på spetten och grilla sedan. Se till att jordgubbarna får behålla sin spänst.

3. Servera spetten med en klick vaniljglass.

Rekommenderad dryck till desserten: Carlshamns Flaggpunsch
(nr 588) – 74:-

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.