Grillade fruktspett med glass

Grilla efterrätt på den sista glöden

Grillar du med kol eller briketter är det inte mer än rätt att ta tillvara på den sista glöden. Vi tog vara på den sista värmen ifrån grillen med hjälp av grillad frukt på spett med glass. Jag menar, finns det något godare och somrigare?

Att svänga ihop grillade fruktspett med glass är hur enkelt som helst. Jag har för första gången testat honungsmango – det var ju sjukt gott. Honungsmangon är sötare än vanlig mango och smakar faktiskt lite ananas. Kan man nu inte få tag i det går det naturligtvis precis lika bra med vanlig mango. Spetten kan med fördel göras i förväg och läggas på en tallrik under plastfolie. Bananen mkan bli lite brun men det är ju inget som syns när den grillats.

Grillade fruktspett med glassGrillade fruktspett med glass

Grillade fruktspett med glass

För: 4 personer

3 bananer
20 stora jordgubbar
1 mango (honungsmango)
0,5 l vaniljglass
10 träspett

1. Blötlägg träspetten i vatten ca 20 minuter.

2. Dela bananen till cirka 2 cm tjocka skivor och snoppa jordgubbarna. Skala mangon och dela till tuber. Varva frukten på spetten och grilla sedan. Se till att jordgubbarna får behålla sin spänst.

3. Servera spetten med en klick vaniljglass.

Rekommenderad dryck till desserten: Carlshamns Flaggpunsch
(nr 588) – 74:-


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.