Grillade jordgubbar på mozzarellaspett

God sommarmat

Jag kan inte få nog av grillat. Det är något magiskt över mat som fått uppleva lite maillard, fått en fin yta, lite rökdoft, och inte att förglömma den härliga känslan att stå och hänga vid grillen och bara vara. Peta lite i glöden, sippa på ett glas vin eller en öl. Ja hörni, det är livet.

Grillade aptitretare

Har ni tänkt på att man även kan grilla aptitretarna? Ska man ha fest är det förstås smidigt att ha maten förberedd innan gästerna kommer. Men varför inte laga den tillsammans när de är på plats? Allt kan förberedas. Sedan när gästerna kommer tänder man grillen och lägger på godsakerna. Slå upp lite gott i glasen, samlas och mingla. Ett bättre sätt att njuta av sommaren i vänners goda lag har jag svårt att tänka mig.

Grilla jordgubbar

De här fina små spetten passar utmärkt till midsommarafton. Jordgubbar är en klassiker till midsommar, så varför inte prova dem på ett annorlunda sätt. Jordgubbar passar faktiskt till mer än bara desserter. Kolla också in det här receptet Grillade kycklingspett med jordgubbar och rosmarin. Det är rackarns gott, riktigt somrigt och ett roligt vis att äta jordgubbarna på i en huvudrätt.

Grillade jordgubbar på mozzarellaspett

Grillade jordgubbar på mozzarellaspett

För: 4 personer

250g jordgubbar
150g minimozzarella
svartpeppar, oregano
träspett

1. Tänd grillen. Vänta till kolen börjat bli gråa på ytan om du använder kolgrill. Pensla gallret lätt med en liten skvätt matolja. Skölj jordgubbarna rena och lägg dessa på grillen. Låt grillas runt om så de får lite grillränder och blir varma.

2. Varva spett med små mozzarellabollar och jordgubbar. Strössla över oregano och servera.

Rekommenderat vin till: Robertson Chardonnay (12094)


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.