Grillade laxrullar med getost

Grillat, enkelt och förberett

Lax och färskost går hand i hand. I dessa grillade laxrullar med getost blir det en underbar aptitretare som gästerna kan mumsa på. Den är också helt glutenfri och går lätt att laga. Förbered spetten och lägg dem på grillen när gästerna kommer. Servera med det passande vintipset under receptet så blir det en trevlig kombo.

Glutenfria aptitretare

Det här viner är på bag in box och passar därför perfekt när man har fest. Vill du ha fler aptitretare att lägga på grillen? Kolla in det perfekta bufféreceptet Grillade räkspett i liten soppa och det goda grillreceptet Grillade jordgubbar på mozzarellaspett. Allt serveras på spett och går lätt att äta. Alla kommer förstås med olika vintips som passar riktigt bra till. Både detta recept och de andra två är förstås glutenfria.

» Tips på mousserande, prisvärda viner hittar du här

Grillade laxrullar med getost

Grillade laxrullar med getost

För: 4 personer

250g lax
150g bredbar getost
peppar
träspett

1. Tänd grillen. Vänta till kolen börjat bli gråa på ytan om du använder kolgrill.

2. Välj en bred laxbit och filéa den rakt igenom till två lika stora, men tunnare bitar. Bred på getost på laxbitarna och drag några varv med pepparkvarnen. Rulla ihop till en rulltårta och skär till 1 cm tjocka skivor. Trä upp laxrullarna på spett och grilla.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.