Grillade padrones inlindade i coppa

Pimientos de padron och padrones

Pimientos de padron, också kallade padrones, är ett gott och enkelt snacks som passar fint att knapra på som det är, eller att servera som ett tillbehör till middagen. Dessa gröna och milda minipaprikor kallas även för rysk roulette-chili eftersom en på tjugo kan bli riktigt het. Hittills har jag inte råkat ut för någon het padron, och jag äter det i alla fall några gånger per år.

Vanligast är att man steker padronesarna i olja tills de blåser upp sig och får lite yta. Då drar man över lite flingsalt och äter dem som de är. Jag serverar dem oftast som tapas, som ett tillbehör till grillat eller till tacos. En annan favorit är att smula över fetaost och mandelspån på de stekta padronesarna.

Skinklindade padrones

Denna gång valde vi att linda in padronesarna i coppa, vilket är lufttorkad fläskkarré. Istället för att steka padronesarna i olja grillar vi dem. Eftersom köttet innehåller fett som släpps av värmen behövs inget extra fett tillsättas vid tillagningen. Har man ingen grill kan man så klart steka padronesarna i en stekpanna. Då behövs endast en liten skvätt olja på botten av stekpannan, om de verkar vilja bränna fast. Självklart kan man byta coppan mot någon annan lufttorkad skinksort om man känner för det. Både serrano, prosciutto eller annan sort funkar fint. Eller varför inte tryffelsalami?

Jag beräknar att dessa räcker till fyra personer som snacks och då blir det två var. Öka på mängden om ni vill käka fler eller är fler i sällskapet. Servera som ett snack eller till en tallrik med grillade grönsaker. De passar också fint att servera på buffé med andra tillbehör.

» Här hittar du fler recept på goda tillbehör

Grillade padrones inlindade i coppa

Grillade padrones inlindade i coppa

8 stycken

8 padrones
8 skivor coppa eller lufttorkad skinka.

  • Skölj av padronesarna och låt dem torka.
  • Linda varje padrone i en skiva coppa.
  • Tänd grillen och lägg på paronesarna (vänta till glöd om du använder kol). Vänd dem med jämna mellanrum och grilla tills padronesarna mjuknat och fått lite bubblor samt att coppan torkad till och fått knaprig yta.

Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.