Grillade räkspett med liten soppa

Tips på grillad mingelmat

När man har gäster lagas ofta maten innan och serveras. En av de bästa sakerna jag vet är att laga maten tillsammans med gästerna. Man kan förstås inte förvänta sig att de vill skita ner sig allt för mycket, men att förbereda allt i förväg och sedan laga det ihop är himla trevligt. Så här under sommaren är det underbart att grilla. Varför då inte laga även aptitretarna på grillen?

Bra recept till buffé och fest

Dessa goda räkspett serveras med en liten soppa. Soppan är superenkel och görs i förväg. När gästerna kommer värmer man på soppan, förslagsvis i en eldfast kastrull på grillen. Spetten är förstås också förberedda och läggs bara på grillen.

Det här är ett riktigt somrigt sätt att umgås och får gästerna att känna sig delaktiga i matlagningen. Grillade räkspett i liten soppa passar också bra om man har buffé. Receptet är förstås glutenfritt så att fler kan äta det.

Kolla också in Grillade laxrullar med getost och det goda grillreceptet Grillade jordgubbar på mozzarellaspett.

Grillade räkspett med liten soppa

För: 4 personer

Grillade räkspett med liten soppa

Soppa:

1 liten gul lök
1 dl vatten
1 dl grädde
2 msk hummerfond
salt, peppar

Spett:

200g stora räkor med skal
träspett
1 msk honung
1 lime
salt, peppar
färsk dill

1. Hacka gul lök och låt den mjukna i smör. När löken blivit genomskinlig, slå på vatten, grädde och hummerfond. Låt det puttra ihop några minuter och smaka av med salt och peppar. Slå upp soppan i små skålar.

2. Tänd grillen. Vänta till kolen börjat bli gråa på ytan om du använder kolgrill.

3. Skala bort svansen på räkorna och trä upp räkorna på spett. Rör ihop honung och saften från en lime tillsammans med salt, peppar och färsk dill. Lägg på spetten och grilla till räkorna fått grillränder. Servera spetten lagda ovanpå soppan.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.