Grillade räkpett med nektarin och bacon

Enkla och goda grillspett

Jag har gått och blivit galen i skaldjur och fisk tillsammans med kött. Det blir liksom en väldigt trevlig kombination av smaker och konsistenser. Det kan vara bacon, lufttorkad skinka eller salami som man blandar tillsammans med skaldjur eller fisk. De kompletterar varandra så bra att det bara gifter sig i munnen. Adderar man sedan lite frukt i bilden blir det kanon. Att blanda kött med fisk eller skaldjur kallas för Surf n Turf, det är alltså inget nytt fenomen. Att det heter så beror på att land på slang kallas för ”turf” medan surf så klart har med vatten att göra.

Sommarmat som kan förberedas

Dessa grillade räkpett med nektarin och bacon kan man med enkelhet ta med sig ut på picknicken eller bara grilla som en liten apritretare att servera till bubblet när gästerna har anlänt. Vi grillade dem till en skaldjursbuffé där vi hade olika tillbehör bestående av bröd och aioli. Det här är verkligen en enkel maträtt som passar på sommaren och som är enkelt att förbereda. Bara att njuta.

» Ennu fler recept på sommarmat hittar du här

Grillade scampispett med nektarin och bacon

Grillade räkpett med nektarin och bacon

Ca 10 spett

Grillade scampispett med nektarin och bacon

30 st räkstjärtar
1 paket bacon
4 nektariner
salt, peppar
10 träspett

1. Tina räkstjärtarna. Dela nektariner och bacon till mindre bitar.

2. Varva bitar av bacon, nektarin och räkstjärtar på spett. Grilla spetten till baconet blivit tillräckligt genomstekt. Servera med rustik baguette och aioli.


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.