Grillade Quesadillas

Grilla Vegetariskt

Värmen är inne på sista sucken. Ungefär i samma veva plockar folk också in grillen. Men, inte vi! Här grillas det året runt oavsett säsong. På vintern står vi runt grillen och huttrar med yllevantar och pannlampa. På sommaren med ett glas rosé och solbrillor. Väder och temperatur ska inte få förstöra något så gott som grillad mat. Här är ett smaskigt plock att slica upp och låta gästerna nibbla på till drickat. Har du inte en grill, ja, då tar du en stekpanna. Superlätt!

Grillade Vegetariska Quesadillas

4 stycken

4 tortillabröd
250g mozzarella
1 röd paprika
1 gul paprika
1/2 röd lök
1/2 dl urkärnade kalamataoliver
4 champinjoner (färska)
50g cocktailtomater
några kvistar oregano och timjan
salt, peppar

1. Skiva mozzarella och champinjoner, dela cocktailtomaterna, halvera oliverna och dela paprikorna till mindre bitar. Klyfta upp den röda löken i smalare klyftor.

2. Hetta upp grillen eller grillplattan (eller grillpannan) och lägg på tortillabröden. Lägg ut skivad mozzarella och fyll på med resten av grönsakerna. Krydda. Då mozzarellan har smält (ca 5-10 minuter) är de färdiga att tas av. Låt svalna en aning innan de slicas upp och serveras.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.