Grillade skaldjur och musslor

Musslor på grillen

Hur underbart är det inte med grillade skaldjur och musslor. Det är varken svårt eller omständigt att grilla dessa godingar och det går även rätt fort. Tillsammans med en rustik baguette och hemgjord aioli blir det svårslaget en sommarkväll. Under de andra recepten nedan hittar du receptet på aioli – denna är min favorit och görs inte med en massa fet olja utan rörs istället ihop med creme fraiche och lite färdig majonnäs – den är alltså lite bättre för blodkärlen och går enkelt att göra.

Hur var det nu med musslor som ej är öppna?

Vad noga med att kontrollera musslorna innan tillagning. Lägg dem i ett kallt vattenbad och släng dem som inte stänger sig när man knackar på dem. Släng även de som har trasigt skal. Skrubba dem noga med en borste eller en skrubbsvamp. Investera gärna i en fiskbenspincett så är det enklare att dra ut skägget som musslorna har sittande i sig. När musslorna är färdigkokta, släng dem som inte har öppnat sig och ta även då bort eventuellt skägg som kan ha blivit kvar i musslan.

Grilla pilgrimsmusslor, krabba och räkor

Här kommer tips på tre sorters goda musslor, tre skaldjur och den perfekta såsen. Mumsfilibabba! Njut med hembakt bröd eller en rustik baguette. Glöm heller inte ett gott vin till det hela, ett gott vintips hittar du nedan. Alla recept är för 4 personer om inte annat anges i receptet.

Grillade skaldjur och musslor

Sås med vitlök Hemgjord, enkel Aioli

Jag gillar att göra egen aioli. Sån man köper tycker jag känns flottig och syntetiskt, därför gör jag egen med lite majonnäs och resten creme fraiche. Om man värmer vitlöken innan den åker ner i såsen får den en rund och god smak. Hittills har jag inte hittat någon köpe-variant som jag tycker är lika god.

» Recept på enkel och mycket god aioli

Rekommenderat vin till: Laroche Bourgogne Réserve (5621)


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.