Grönsallad med haricots verts, solrosfrön och sugarsnaps

Enkel sallad som tillbehör

Jag älskar gröna bönor, alltså haricots verts, och har alltid en påse med frysta sådana liggande i frysen. Antingen köper jag bönorna eller så odlar jag dem själv. Allra bäst blir de om man först blancherar dem hastigt innan man fryser in dem. Gör man inte det blir de ofta träiga och får en trist smak när de tinats och sedan tillagats.

Denna superenkla grönsallad med haricots verts, solrosfrön och sugarsnaps passar när man vill ta tillbaka på bönorna. I kombination med de rostade solrosfröna blir det jättegott. Tänk dock på att bönorna bara behöver värmas och inte sjudas om de har varit frysta. Använder du färska haricots verts bör de sjudas enligt receptet nedan. Servera förslagsvis denna sallad på picknicken och kombinera med andra tillbehör.

» Här hittar du fler recept på goda sallader

Grönsallad med haricots verts, solrosfrön och sugarsnaps

Grönsallad med haricots verts, solrosfrön och sugarsnaps

För: 4 personer som tillbehör

8 stora salladsblad
125g haricots verts
150g sugarsnaps
1 dl solrosfrön
olivolja
1 tsk citronsaft

  • Skölj salladen och låt den rinna av. Riv bladen till mindre bitar.
  • Dela sugarspnasen på mitten. Sjud haricots vertsen i saltat vatten i 3–5 minuter.
  • Hetta upp en panna och rosta solrosfröna i lite olja tills de börjar knäppa och får färg. Blanda allt och pressa över lite citron.

Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.