Grönsakssoppa med kokosmjölk

Glutenfritt och proteinrikt

Det är intressant hur man kan lära sig att tycka om saker. Jag läste någonstans att det krävs undefär tio försök innan man har vant sig – något som går bra att applicera på barn för att de ska lära sig äta saker. Jag har försökt detta med min sambo och lyckats med flera saker. Däremot tycker han fortfarande inte om jordärtskocka eller rotseller – till min besvikelse eftersom det är två av mina älsklingsråvaror.

God soppa om man är laktosintolerant

På sistone har jag själv lärt mig att tycka om saker – bland annat curry och kokosmjölk. Den här enkla och goda soppan göra på kokosmjölk vilket är perfekt om man är laktosintolerant eller mjölkallergiker. Den är också helt vegetarisk och glutenfri och passar utmärkt som vardagsmat. Jag serverade den med bröd till, men det är förstås bara att byta mot glutenfritt bröd eller att avsluta det hela med glutenfria pannkakor.

Enkelt vardagsrecept

Det här receptet är också fint på det viset att man kan ha i lite vad man vill och ta tillvara på de grönsaker som ligger och skräpar i kylskåpet. Jag hade också i spenat i soppan för lite extra näring samt två sorters bönor för extra protein och matighet.

» Fler goda vardagsrecept hittar du här

Grönsakssoppa med kokosmjölk

För: 8 personer

Grönsakssoppa med kokosmjölk

1 gul lök
100g fänkål
1 röd paprika
3 morötter
1/2 röd chilifrukt
1 broccolihuvud
3 salladslökar
200g hackad fryst spenat
1 burk vita bönor i tomatsås
3 dl kokta adzukibönor alt 1 burk svarta bönor
1/2 citron
6 dl vatten
1 tetra kokosmjölk (5 dl)
salt, peppar

1. Hetta upp en kastrull med en klick smör och ha ner hackad gul.

2. Strimla fänkål och dela broccolin till mindre träd. Hacka även upp stammen på broccolin men skippa den träigaste delen längst ner. Hacka paprika, morot och chili. Ha ner allt i grytan när löken mjuknat. Skiva salladslök och ha i några minuter efter.

3. Tina spenaten och ha ner i grytan. Slå på vita bönor i tomatsås samt kokta adzukibönor. Pressa över citronsaft och slå på vatten och kokosmjölk. Krydda och låt sedan allt puttra ihop under cirka 10-15 minuter.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.