Grönsakswok med glasnudlar och kyckling

Vardagsmat med kyckling

Medan många väljer att äta mer vegetariskt finns det andra som föredrar kyckling över annat kött. Kyckling är ett magert kött som lämpar sig bra till både vardagsmat och festligare rätter till helgen. Att ha en påse kyckling i frysen är aldrig dumt. Naturligtvis inte bara kycklingfiléer, utan även detaljer som lår, klubba och bröst. Här hittar du fler recept med kyckling.

Majskycklingklubba med vitlök- och chiliglaze hos ICA från Holy SmokeDenna goda grönsakswok med glasnudlar och kyckling passar fint att servera som vardagsmat. Rätten går snabbt att laga och är färggrann och smakrik. Har du inte provat rökt kyckling borde du verkligen göra det. Att röka kycklingen själv är både kul och gott, men du behöver naturligtvis inte röka kycklingen själv eftersom klart folk som redan gjort det åt en. I detta recept använde jag majskycklingklubbor med vitlök- och chiliglaze som säljs hos ICA och röks av Holy Smoke. Dessa är riktigt goda och saftiga tack vare att man rökt dem med skinnet kvar… och förstås att de vet vad de pysslar med.

Enkelt och snabblagat

Nu är det ju så att produkter försvinner ut sortiment och inte säljs i en evighet. Vissa är säsongsbetonade och finns bara en sommar. Därför passar jag också på att länka till detta recept på kyckling som man röker själv. Rökt kyckling är gott! Men du, självklart måste det inte vara just rökta kycklingklubbor till. Du kan byta mot exempelvis kycklingklubbor eller kycklingfiléer som du steker själv med goda kryddor, eller lagar i ugnen. Man kan också köpa färdiggrillad kyckling i butik som man kompletterar nudelwoken med. Det behöver faktiskt inte vara knepigare än så när man ska en god laga vardagsmiddag.

Förresten, glöm inte att glasnudlar är glutenfria! Det innebär att denna maträtt kan ätas av både glutenintoleranta och laktosintoleranta. Vill du ha en helt vegetarisk rätt kan du byta kycklingen mot vegetariska biffar eller vegetariska filéer.

» Här hittar du fler goda vardagsrecept

Grönsakswok med glasnudlar och kyckling

För: 4 personer

Grönsakswok med glasnudlar och kyckling

500g klassiska wokgrönsaker
125g frysta sojabönor
3 msk sweet chilisås
3 salladslökar
salt, peppar
1 tetra svarta bönor
100g glasnudlar

Tillbehör:

2 paket rökt majskycklingklubba (a 400g)
sweet chilisås

  • Tina wokgrönsaker och sojabönor. Ringla olja i en stekpanna med höga kanter och ha ner wokgrönsakerna. Stek på hög värme så de får lite yta. Sänk till medeltemperatur och ha ner sojabönor och skivad salladslök. Smaka av med salt och peppar samt sweet chilisås. Skölj de svarta bönorna och rör ner i pannan. Varmhåll på låg värme.
  • Koka glasnudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Klipp nudlarna till kortare, ätvänliga bitar (genom att bara klippa några gånger rakt ner i kastrullen.). Ha ner nudlarna i pannan och blanda med grönsakerna. Servera med kyckling eller lax samt extra sweet chilisås.

Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.