Klassisk guacamole

Enkelt recept på Guacamole

Den gröna, härliga röran guacamole passar såväl till hamburgare som tacos eller som dipp. Mexikanerna visste vad de pysslade med när de kom på att avocados skulle mosas och blandas med vitlök.

Det här receptet är på klassisk guacamole, det vill säga en klassisk och enkel variant i form av grön röra med avocado och kryddor. Man kan också göra en Chunky Guacamole där man använder större bitar av avocado tillsammans med lök och tomat. Man kan också smaksätta med koriander.

Kryddor i guacamole

Skippa den färdiga guacamolen i butik! Färdig guacamole på burk är innehåller en massa konserveringsmedel, smakförhöjare och annat bjäfs. Den som Santa Maria saluför ska du heller inte blanda ihop med guacamole. Detta är nämligen en färdig dipp med smak av guacamole med 1,5% avocado. Man behöver inte heller köpa färdiga kryddmixar för att smaksätta sin guacamole. Det är enkelt att krydda sin egen guacamole och de enda kryddorna du behöver är de nedan – citron eller lime, malen koriander, spiskummin och vitlök. Man kan också addera lite chilipulver. Vill man ha den lite fylligare i konsistensen kan man röra i ett par matskedar creme fraiche.

» Goda tillbehör och Tex Mex-recept att servera din guacamole till hittar du här.

Klassisk guacamole

Guacamole

4 avocado
1 vitlöksklyfta
1 tsk pressad citron
0,5 tsk malen koriander
0,5 tsk spiskummin
salt, peppar
1 tsk olivolja

1. Skrapa ur avocadona med en sked och mosa med gaffel på en skärbräda.

2. Blanda den mosade avocadon med en pressad vitlöksklyfta och citronsaft. Smaka av med kryddor och en skvätt olivolja. Lämna gärna en kärna i röran så blir den inte brun.

Köp boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.