Halloumigratäng med dijonsenap och honung

LCHF-gratäng

Tidigare har jag bara grillat halloumi, men efter att en god vän sa att man kunde göra gratäng med halloumi så var experimenterandet igång. Den här gratängen har ingen kunnat motstå hittills. Den är enkelt att göra och innehåller massor av goda smaker. Servera till en bit kött eller några goda järpar späckade med soltorkade tomater.

» Prova också halloumigratäng med dijonsenap och honung

Halloumigratäng med zucchini och grillad paprika

För: 8 personer
Tid: 30 minuter
Temperatur: 225°

400g halloumi (2 förpackningar)
1 röd paprika
1 aubergine
1 zucchini
2 dl creme fraiche
3 dl grädde
2 ägg
1 tsk äppelcidervinäger
1 vitlöksklyfta
salt, peppar, oregano, timjan

1. Skiva up halloumin i centimetertjocka skivor.

2. Kärna ur paprikan och skär i klyftor. Hetta upp en stekpanna och rosta paprikan utan fett på hög värme. Då den blivit lite sotig och mjuk är den klar.

3. Skiva zucchini och aubergine. Stek några minuter på varje sida i smör samt salt och peppar.

4. Vispa ihop ägg med crème fraîche, grädde och sambal oelek. Krydda och pressa i vitlök. Lägg ut halloumin i botten. Varva med grillad paprika, aubergine och zucchini. Avsluta med att slå på stanningen. Låt stå i 225° i ca 30 minuter.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.