Halloumigratäng med dijonsenap och honung

Recept på annorlunda tillbehör

En god vän brukade prata så varmt om sin halloumigratäng. Jag tyckte att det lät ju intressant, om än lite annorlunda. Jag menar, halloumi hör ju hemma på grillen. Eller?

Till slut kom i alla fall den stora dagen vi fick smaka på den – och det var jättegott! Det knarrade fortfarande som en dåligt sydd sko, men mumsigt må jag säga. Jag var förstås nyfiken på att prova det själv, så att efter att ha tiggt till mig receptet så provade jag att laga det hemma. Den första varianten jag provade blev med med en massa dragon i såsen. Smarrigt och med med lite beaarnaise-stuk.

Gratäng med halloumi och honung

Idag var istället svärföräldrarna på besök, och då fick det bli en ny variant med dijonsenap och honung. Bäst hittills! Vill du prova hittar du receptet här. Prova dig gärna fram med de kryddor du gillar bäst. Är man lite lat kan man ha i färdig, smaksatt creme fraiche. Tack Martin för att vi får njuta av din smarriga halloumigratäng.

» Testa också Halloumigratäng med aubergine, zucchini och grillad paprika

Halloumigratäng med dijonsenap och honung

För: 6 personer
Tid: 25 minuter
Temperatur: 250°C

Halloumigratäng med dijonsenap och honung

3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche (34%)
1 tsk flytande honung
1 tsk dijonsenap
1 tsk äppelcidervinäger
salt, peppar, persillade, chilipulver
600g halloumi (3 förpackningar)

1. Rör ihop vispgrädde, creme fraiche, honung, dijonsenap och äppelcidervinäger med kryddor.

2. Skiva upp halloumin i centimetertjocka skivor.

3. Varva lager med sås och halloumi i en form. Grädda i ugnen i 250° i cirka 25 minuter.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.