Halloweendrink med blodapelsin och peppar

Läskig drink till halloween

Dags att spöka ut sig och bjuda in vännerna på spökfest. Lagom till halloween och allhelgona-helgen kan en kryddig och läskig fördrink passa bra att servera innan maten. Denna enkla och rödfärgade drink görs passande nog med blodapelsin. Tack vare sting från peppar-vodkan passar den perfekt till både spöken och gastar.

Traditionen Halloween

Visste du att Halloween alltid firas den 31 oktober. Halloween är stort i USA och traditionen kom ursprungligen till USA via emigranter från Skottland och Irland. Det hela började för länge sedan (redan någon gång före 400-talet) då Kelterna firade att skördesäsongen var slut. Då trodde man att osynliga krafter var i rörelse och de dödas själar kunde återvända till jorden under Halloweennatten. Därför tände man sina hushållseldar från en stor bål som Druiderna anordnade.

Alla Helgons dag och Allhelgonadagen

Alla Helgons dag och Allhelgonadagen är till skillnad från Halloween en kristen högtid och infaller mellan den 31 oktober och 6 november. Alla Helgons dag och Allhelgonadagen är två olika högtider och Alla helgons dag räknas som röd helgdag i Sverige. Förr trodde man att de döda återvände hem vid hösten och behövde vägledning med ljus och eldar. Denna sed lever kvar än i dag och därav traditionen att tända ljus och vaka över anhörigas gravar.

På senare tid har Halloween-traditionen även anammats i Sverige. Vissa har till och med svårt att skilja på Halloween och allhelgona. Nu för tiden innebär traditionen att barn även i Sverige klär ut sig och springer runt bland grannarna och tigger godis, precis som vid vår svenska påsk. Vi vuxna passar istället på att bjuda in vänner och späka ut hela hemmet till en läskig håla.

» Passande recept till halloween hittar du här

Pimpa drinken med socker och peppar

För extra effekt på drinken – blanda strösocker och nymalen svartpeppar i en skål. Doppa glasens kant i lite vatten och sedan i pepparblandningen. Därefter fyller du på med drinken i glaset.

Halloweendrink med blodapelsin och peppar

Halloweendrink

Till: 2 drinkar

1 blodapelsin
8 cl Absolut Peppar
Sprite
Tonic Water

1. Skala blodapelsinen och kör i mixer.

2. Fyll en shaker med is, Absolut Peppar och den mixade blodapelsinen. Skaka.

3. Häll upp mixen i ett glas. Fyll på med 1/3 Sprite och 2/3 Tonic Water.

Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.