Hamburgare med dubbla biffar, bacon och soja, ingefära och chili-sås

Enkla och goda hamburgare

I Stockholm finns det en hamburgerrestaurang som heter Barrels. Efter att sambon varit där och käkat ville han göra något i stil med deras burgare. Vi har ofta en massa grejer på våra burgare, men Barrels-burgarna var lite mer avskalade och hade dessutom tre tunna biffar. ”Trippel smash”, skulle den tydligen heta.

Jag har alltid varit ett fan av riktigt tunna hamburgerbiffar, och gärna fler på varandra. Då tycker jag de får en godare smak från tillagningen samtidigt som det är lite roligare att äta snarare än en tjock halvrå biff. Hur som är ju smaken som baken, men jag tände på denna idé och lät honom få köra sin variant av dessa hamburgare med dubbla biffar, bacon och soja, ingefära och chili-sås. (Denna sås har de för övrigt inte på Barrels.)

Hamburgerbiffar

Globalknivar

Hamburgerbiffar

Godaste hamburgarna

Efter att sambon bjudit på dessa burgare äter vi dem ganska ofta – de är helt klart bloggens godaste hamburgare och internt kallar vi dem Hamburgare Barrels Style. Hamburgarna vi gör har bara två plattare biffar, men det duger gott och väl. Förutom det lägger vi på ost på biffarna när de är färdigstekta så den får smälta lite medan de fortfarande är varma. En skiva bacon (som vi ibland glömmer när vi gör dem – och det går bra utan), en skiva tomat och hackad silverlök. Jag vill också alltid ha sallad på mina burgare – för mig är det nästan viktigast av allt eftersom det adderar en krispig textur och fräschör.

Sedan får vi inte glömma den magiskt goda såsen! Den här är minst lika viktig och har smak av soja, ingefära och chili och är helt fenomenal till dessa burgare. Klämmer man två såna här burgare var behöver man inga särskilda tillbehör – och tro mig, man brukar vilja ha en till när man precis goffat i sig den första. Vi brukar steka dessa biffar och på sommaren tar vi ut helt enkelt ut den portabla stekplattan och steker dem utomhus. Man kan så klart grilla dem, men man får vara lite försiktig eftersom de är så pass platta och lättare kan gå sönder.

» Här hittar du fler goda hamburgerrecept

Hamburgare med dubbla biffar, bacon och soja, ingefära och chili-sås

För: 4 personer (2 burgare per person)

Hamburgare med dubbla biffar, bacon och soja, ingefära och chili-sås

Hamburgerbiffar:

2 ägg
2 dl ströbröd
salt, peppar, grillkrydda, lökpulver
1 kg blandfärs
16 skivor ost, ex cheddar eller prästost

Övriga tillbehör:

2 paket bacon
1 silverlök
2 gröna chilifrukter
1 burk soja, ingefära och chili-sås
8 hamburgerbröd brioche
1 huvud romansallad

  • Blanda ägg, ströbröd och kryddorna i en bunke. Låt svälla i 10 minuter. Blanda sedan med färsen. Forma till 16 platta biffar.
  • Stek bacon i en stekpanna – spara fettet till att steka hamburgerbiffarna i. Finhacka silverlök och skiva chilifrukten.
  • Stek hamburgerbiffarna i baconfettet. Skiva ost och lägg på varje biff mot slutet som får smälta ner över biffen.
  • Lägg sallad på bottenbrödet och ringla på såsen. Lägg på en hamburgerbiff, lök, chili och bacon.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.