3 recept på goda vinägretter till salladen

3 recept på goda vinägretter till salladen

Sallad blir alltid lite roligare med en vinägrett eller dressing. Antingen serverar man vinägretten till salladen, i en separat flaska, eller så har man den direkt på salladen. Då bör man dock tänka på att salladen inte kommer att hålla lika länge om det blir något över eftersom att vinägern sätter igång en process som gör att salladen börjar tillagas.

Annorlunda och gott

När det kommer till hallonvinäger så har jag en favorit som heter Fattorie Giacobazzi. Numera saluförs den av Fontana. Den är inte att blandas ihop med hallonbalsamico som är sötare och mer trögflytande. Prova den, den är supergod! Den försvann vid ett tillfället från butiken jag brukade köpa den i, dock var det bara att kontakta Fontanas kundtjänst så kan de berätta vilka butiker som den säljs i.

nedan hittar du 3 recept på goda vinägretter till salladen. Hallonvinägretten passar fint till nötkött medan den med citrus passar utmärkt till sallad som serveras till fisk. Mangovinägretten gör sig bra till fläskkött. Men, självklart kan man kombinera dem som man själv vill. Vinägretterna räcker till cirka 4-8 portioner, beroende på hur mycket man tar.

3 recept på goda vinägretter till salladen Vinägrett med hallon

3 msk hackad persilja
1 msk hallonvinäger
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
3 msk balsamvinäger
3 msk äppelcidervinäger
salt och svartpeppar

Het vinägrett med mango

1 msk äppelcidervinäger
1 tsk mangobalsamico
1 msk raps- eller solrosolja
2 tsk sambal oelek
1 tsk tomatpuré
1 tsk torkad oregano
salt och svartpeppar

Citrusvinägrett

1 msk äppelcidervinäger
1 msk olivolja
rivet skal ifrån 1/2 citron
1 vitlöksklyfta
1 tsk limejuice
en nypa dill
salt, peppar, italiensk salladskrydda

Gör så här: Bland alla ingredienserna till vinägretten i en flaska. Skaka vinägretten väl och ringla över salladen.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.