Hemmagjorda fiskpinnar med ägg- och bönsallad

Gör egna fiskpinnar

Gör egna fiskpinnar så vet du vad som hamnar i dem. Med pankoströbröd, som för övrigt är ett fluffigt ströbröd, får du krispiga och läckra fiskpinnar. Tack vare att pankoströbrödet är skuret i större bitar suger det upp mer fett och håller dessutom tag bättre i fisken.

Att göra egna fiskpinnar är inte svårare än något annat. Vill man ha en hälsosammare variant kan man exempelvis byta ströbrödet mot hackade nötter. Tillsammans med en matig och krämig bönsallad med ägg blir man mätt och nöjd.

Hemmagjorda fiskpinnar med ägg- och bönsallad

För: 4 personer

Hemmagjorda fiskpinnar med ägg- och bönsallad

Ägg- och bönsallad:

5 ägg
3dl stora, vita bönor (eller 1 burk)
1 dl hackad bladspenat
2 grillade, röda paprikor
40g rucola
1/2 dl kapris
2 dl creme fraiche
0,5 dl majonnäs
1 tsk äppelcidervinäger
salt, peppar, vitlökspulver, chiliflagor

Fiskpinnar:

2 stora pangasiusfiléer
2 dl pankoströbröd
salt, peppar

Ångkokta grönsaker:

2 morötter
100g blomkål
1 broccoli

1. Koka äggen ca 6 minuter. Skala och dela varje ägg till fyra klyftor. Skölj bönorna, hacka bladpersiljan slarvigt och strimla upp paprikorna. Bland allt tillsammans med rucola och kapris. Rör ihop creme fraiche och majonäs med vinäger och kryddor. Vänd ner och blanda försiktigt om.

2. Dela fiskfiléerna till avlånga bitar och doppa i pankoströbröd. Krydda och stek i smör till de är gyllenbruna.

3. Dela morötter, blomkål och broccoli till mindre bitar och ångkoka ca 10 minuter med lite salt.

Förhandsboka boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.