Hemmagjorda hamburgare i baguettebröd

Utflyktsmat att ta med

Hemmagjorda hamburgare i baguettebröd är kul och annorlunda. Dessa baguetteburgare, som är lite av en cross over mellan macka och burgare har en lite annorlunda fyllning av härliga grönsaker, tomatsås och den sedvanliga köttfärsbiffen. Men nu ska du inte låta dig luras. Dessa biffar är också lite annorlunda eftersom de fylls med oliver och kapris – hur gott som helst!

Paketerar man dessa godingar i bakplåtspapper eller vanligt folie är de perfekta att ta med sig och äta utomhus – exempelvis i skidbacken, på picknicken eller när man bara vill äta utomhus. Att äta utomhus är verkligen underskattat med tanke på att allt smakar så mycket bättre.

Annorlunda burgare till utflykten

Hamburgare är ju så gott, och godast blir de när man gör dem själv. Roligast är förstås när man försöker sätta lite knorr på det hela genom att variera tillbehör, bröd och smaksättning. Exempelvis kan man använda rågbröd eller en frasig ciabatta istället för det vanliga hamburgerbrödet. Man kan också välja fyllning av rotsaker istället för gurka, tomat och sallad. Självklart kan man också servera dessa burgare på en tallrik med kniv och gaffel.

» Här hittar du fler recept på utflyktsmat att ta med

Hemmagjorda hamburgare i baguettebröd

Hemmagjorda hamburgare i baguettebröd

För: 4 personer

Biffar:

0,5 dl svarta oliver
0,5 dl gröna oliver
3 msk kapris
1/2 gul lök
600g nötfärs
1 ägg
1 vitlöksklyfta
salt, peppar

Tomatsås:

1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
0,5 tsk oregano
salt, peppar

Grönsaksblandning:

1/2 broccolihuvud (à 250g)
1 röd lök
1 morot
1 liten röd paprika
1/2 zucchini (à ca 300g)
1 vitlöksklyfta
salt, peppar

2 baguetter
8 skivor ost

  • Finhacka gul lök och vitlök. Smält en klick smör i en kastrull och ha ner den gula löken. Låt den mjukna och ha sedan i vitlöken. Slå i krossade tomater och smula i oregano. Gillar du lite hetta har du även i lite sambal oelek eller srirachasås. Låt tomatsåsen koka ner utan lock på medeltemperatur i cirka 20 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.
  • Hacka oliver, kapris och lök. Blanda med nötfärs, ägg och en pressad vitlöksklyfta av ingredienserna. Salta och peppra och forma till biffar. Stek eller grilla biffarna.
  • Skär broccolin i mindre träd och skär rödlöken till klyftor. Skär morot, paprika och zucchini till stavar. Fräs allt i smör i en stekpanna tillsammans med pressad vitlök och sambal oelek.

  • Dela baguetterna och lägg skivad ost på bottenskivan. Lägg på köttfärsbiffarna och sedan grönsakerna. Toppa med tomatsåsen och några extra drag på svartpepparkvarnen. Servera på tallrikar eller paketerade i folie eller bakplåtspapper till picknicken.
Köp boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.