Thaigryta med kyckling, sojabönor, kokos och ananas

Visst är det härligt att kunna laga mat utomhus? Förhoppningsvis har du tagit tillfället i akt och njutit av att göra det många gånger i sommar. Vi har ju faktiskt också haft en fin sensommar som bjudit på många härliga grillkvällar. Nu börjar mörkret dock göra sig påmint och då är det skönt att med ta matlagningen inomhus.

Glutenfri och Gi-anpassad

Den här rätten är en av mina favoriter och ett riktigt bra middagstips. Den är i vanlig ordning glutenfri och innehåller massor av bra protein och goda smaker. Äter du Gi är det ett säkert kort. Tack vare kycklingen med färdig kryddning går det snabbt och enkelt. Man har ju trots inte alltid tid att stå och greja vid spisen.

Bästa kokosmjölken

När det kommer till kokosmjölken i detta recept anser jag att det bara finns en som håller måttet – Kung Markattas. Den är ekologisk, krav-märkt och fri från tillsatser. Å andra sidan sägs kokosmjölk dra ur Bisfenol A ur aluminiumburken vilket gör att man för sin egen skull kanske hellre väljer kokosmjölk på tetra. Det är alltså bu eller bä som gäller.

Thaigryta med kyckling, sojabönor, kokos och ananas

Het thaikyckling med sojabönor, kokos och ananas

För: 4-6 personer

3 vitlöksklyftor
2 röda lökar
1 röd chilifrukt
700g kycklingfilé
350g vitkål
2 msk äppelcidervinäger
1 ananas
150g sugarsnaps
1 burk sojabönor
1 burk kokosmjölk
salt, peppar
1 kruka färsk koriander

1. Ha ner olja i en vid panna eller en wok. Strimla kycklingen och ha ner i pannan. Krydda, låt stekas några minuter och ha sedan ner pressad vitlök, klyftad rödlök och hackad spansk peppar. Låt det fräsa ytterligare några minuter på hög värme. Rör om så att det inte bränner fast.

2. Finstrimla vitkål och ha ner i pannan. Slå på vinäger och låt det fräsa tillsammans med kycklingen någon minut.

3. Ha ner tärnad ananas, sugarsnaps och sojabönor. Slå på kokosmjölken och smaka av med kryddor. Strössla hackad koriander över och servera gärna med med cachewnötter.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.