Gott med ananas och räkor
De här sötsyrliga ananaskuberna går bra ihop med salta och heta räkstjärtar. Hur politiskt korrekt man vill vara får man välja själv. Kör med tigerräkor om du är skrupelfri, annars bör det gå lika bra med så stora räkor som möjligt. Servera med något gott i glaset till en buffé eller som aptitretare till fördrinken när gästerna kommer.
Heta räkspett med ananas
25 frysta räkor
1 färsk ananas
1/2 lime
1 tsk olivolja
1 vitlöksklyfta
4 msk sweet chilisås
salt, peppar
träspett
1. Rör ihop olja, en (1) matsked sweet chilisås, pressad vitlök och limesaft.
2. Tina tigerräkorna och lägg dessa i marinaden i ca 1 timme.
3. Skala och tärna ananasen. Trä upp en räkstjärt per spett och sedan en ananaskub. Lägg upp på ett ugnsfast fast och ringla resten av sweet chilisåsen över. Sätt ugnen på grilleffekt med högsta temperatur (300°). Ställ in räkfatet i 3-5 minuter, tag sedan ut och vänd spetten och låt stå ytterligare 3-5 minuter.
Rekommenderat vin till:
Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Brut (7688) 119:-

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.