Rostade mandlar med chili och paprika

Nyttigare snacks när saltsuget sätter in

Chips får mina blodkärl att dra ihop sig av ångest bara jag tänker på det. Ostbågar älskar jag, men jag vet ju också att de inte innehåller en särskilt hälsosam kombination av ingredienser. Jordnötter är okej så de är mer naturliga, för min del ska de allra helst vara torrostade.

Kan man nu inte vara utan snacksen efter maten, och får lite ångest över alla tillsatser, färgämnen, socker och annat onädigt man får i sig, då är rostade mandlar med chili och paprika perfekta när saltsuget sätter in. Det allra bästa, och i många fall godaste, är att rosta nötterna själv. Kryddorna på mandlarna, och förstås vilken nät man väljer, kan man variera helt efter egen smak. Just dessa är lite hetare och kryddigare då de smaksätts med chilipulver och paprikapulver – lite åt texmex-hållet. Dock kan man förstås prova sig fram med de kryddor man har i kryddhyllan så som lökpulver, dill, peppar eller vitlökspulver.

» Prova också dessa chilirostade kikärtor

Rostade mandlar med chili och paprika

200g

200g sötmandel
1 tsk olivolja
salt, peppar, paprikapulver, chilipulver

1. Hetta upp en panna med olja. Ha ner mandlarna och skaka runt dem så att alla får lite olja på sig. Krydda och rör runt. Då de börjar knäppa är de klara. Låt svalna innan servering.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.