Hickorykyckling med corn on the cob och coleslaw width=

Grillat med amerikanska smaker

Denna goda middag med hickorykyckling med corn on the cob och coleslaw får ett amerikanskt stuk på smakerna tack vare majskolvar, en krämig coleslaw och den goda smakrika bönröran. Under sommarhalvåret är den här rätten perfekt för grillen. De olika rörorna kan man gott göra i förväg medan kyckling och majskolvarna läggs på grillen. Rotsakerna får under tiden göras i ugnen eller helt enkelt i ett foliepaket på grillen.

Recept på annorlunda Coleslaw

Coleslawen görs med tre sorters kål; rödkål, vitkål och savojkål. Vill man göra det enkelt och hålla ner antalet ingredienser går det lika bra att bara använda vitkål. Dock blir denna både dekorativ och färggrann. Flera recept på coleslaw hittar du här.

Hickorykyckling med corn on the cob och coleslaw

För: 4 personer

Hickorykyckling med corn on the cob, coleslaw, bönröra och ugnsrostade rotsaker

Hickorykyckling:

4 kycklingfiléer
1,5 msk liquid smoke
5 msk olivolja
salt, peppar

Ugnsrostade rotsaker:

2 palsternackor
3 morötter
2 msk olivolja
salt, peppar

Coleslaw:

125g rödkål
125g vitkål
50g savojkål
1 röd spetspaprika
1/2 rött äpple
2 dl creme fraiche (34%)
1 vitlöksklyfta
1 tsk äppelcidervinäger

Bönröra:

1/2 gul lök
1 stjälk blekselleri
1 burk svarta bönor
1 burk kidneybönor
2 dl vatten
1 msk äppelcidervinäger
spiskummin, koriander
salt, peppar

Övrigt:

2 majskolvar

1. Låt hackad gul lök och selleri mjukna i en kastrull med smör. Ha ner bönor, vatten, vinäger och kryddor. Låt det sedan puttra under lock ca 20 minuter.

2. Skär morötter och palsternacka till stavar. Ha ner i en ugnsfast form och ringla över olja och krydda. Rosta i ca 30 min i 225°.

3. Tunnskiva vitkål, rödkål och savojkål. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Tag av kastrullen från plattan när det kokat upp och lägg i kålen. Låt det ligga i vattnet ca 10 minuter. Häll av vattnet och krama ur överflödigt vatten ur kålen. Låt rinna av i ett durkslag. Finstrimla paprikan och tärna äpplet. Rör ihop creme fraiche med pressad vitlök och vinäger. Vänd ner kålet samt paprika och äpple. Rör om och ställ svalt.

4. Rör ihop liquid smoke och olja i en skål. Dela varje kycklingfilé på längden. Hetta upp en panna med smör och genomstek kycklingen. Pensla under tiden med hickoryoljan runt om samt krydda.

5. Halvera majskolvarna och koka i saltat vatten ca 10 minuter.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.