Hovmästarsill

Snabblagat och enkelt

Varje år gör jag hemmagjord sill till julbordet. I år bestämde jag mig för att göra det väldigt enkelt för mig med lite enklare och mer snabblagade sorter. Jag utgår dock alltid ifrån färdiginlagd sill med löksmak. Då behöver man verkligen inte göra mycket alls. Denna goding passar förstås inte bara till jul utan går lika bra till påsk eller midsommar. Perfekt på buffébordet till ägg och potatis.

Hemmagjord sill med smak av hovmästarsås

Använd löksill om du har bråttom, annars går det precis lika bra att koka upp lag och köra med inläggningssill eller Abbas 5-minuterssill.

Hovmästarsill

1 burk

Hovmästarsill

1 burk löksill
1/2 schalottenlök
1 liten vitlöksklyfta
3 msk hovmästarsås
1 dl creme fraiche (34%)
salt, peppar

1. Häll upp sillen i ett durkslag och skölj bort all lök, peppar och lag.

2. Hacka lök, pressa vitlök och rör ihop med hovmästarsås, crème fraîche och kryddor.

3. Blanda ner sillen och häll sedan tillbaka i burken. Låt stå ca ett dygn innan servering.

Köp boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.