Hundar i täcke

Mat till glöggmingel

Bjud på glöggmingel eller bara något gott att mumsa på till fördrinken. Ska man servera dessa till glöggmingel kan man gärna krydda korvarna med lite juliga kryddor – exempelvis kryddpeppar, neljikor och lite extra svartpepar.

Recept på enkla aptitretare

Dessa små aptitretare kan man med fördel göra en dag i förväg. Följ bara fram till steg tre och ställ sedan in formen i kylen. Sedan kan man ställa in de små korvarna i ugnen precis innan gästerna kommer och det är dags att äta. Satsa på riktigt små korvar, gärna med hög kötthalt och god kryddning.

» Fler goda recept till glöggminglet.

Prinskorvar i smördeg – Perfekt mingelmat

För: 8 personer som plock

500g prinskorv
1 rulle smördeg
1 ägg

1. Stek korvarna ett par minuter i smör i en stekpanna. De behöver bara få lite yta. Låt korvarna svalna.

2. Rulla ut smördegen (eller om du gör egen) och skär till remsor lika långa som korvarna. Lägg en korv på remsan och rulla in. Skär av degen där de möts och tryck till så att hela korven ligger i smördegen.

3. Lägg alla korvarna med lite mellanrum i en form.

4. Pensla varje korv. Hetta upp ugnen till 225° och ställ in formen i ca 15-20 minuter.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.