Inladga morotsrosor

Gott tillbehör till diverse maträtter

En inläggning är inte alls svårt att göra och blir ett gott tillbehör till diverse maträtter. Smaksättningen går lätt att variera med olika kryddor och örter, samtidigt som det man picklar går att variera i en oändlighet. Fasta grönsaker och rotsaker funkar allra bäst då de håller ihop bra och mjuknar lätt i lagen.

Just här har jag testat att pickla/lägga in tunna skivor av morot som smaksätts med senapsfrön. Gott till pannbiffar eller som del i en sallad.

Lägg in och pickla själv

Själva inläggningen håller länge – min har stått i kylen under ett halvår och smakar fortfarande gott. Se till att använda en ren burk och kokande vatten så är det inga problem. Här kommer receptet på tjusiga morotsrosor som vem som helst kan göra. Fler spännande inläggningar kommer framöver.

Pickla grönsaker

Morotsskivor

Picklade morötter

1 burk på ca 5 dl

3 stora morötter
1/2 röd chilifrukt
2 msk inlagd kapris
1,5 dl vatten
2 msk socker
1 msk salt
1 tsk mörka senapsfrön
0,5 dl ättikssprit (12%)

1. Gnugga morötterna noga och skär bort blastfästet. Hyvla tunna skivor med en skalare eller osthyvel.

2. Skiva spansk peppar och ha ner i botten av en burk tillsammans med kapris. Rulla ihop morotsskivorna och ställ rullarna tätt i burken hela vägen upp.

3. Koka upp vatten. Ha ner socker, salt och senapsfrön i burken. Slå i vattnet och sedan ättikan. Sätt på locket och skaka så att salt och socker löser upp sig.


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.