Italiensk pasta med frikadeller

Spaghetti med stora köttbullar

Jag lagar väldigt sällan pasta. När jag väl gör det blir det ofta en stor omgång så att det räcker till matlådor eller många personer. Observera därför att det här receptet är beräknat för 6 personer. Själva receptet behöver egentligen ingen vidare presentation. Det passar bra såväl en vardagskväll som till en helgmiddag. Vill man göra det lite festligare an man likaväl slå till på ett par vitlöksbröd och ett flaska rött. En italiensk pastasås med frikadeller sitter alltid fint.

Italiensk pasta med frikadeller

För: 6 personer

Italiensk pasta med frikadeller

Pastasås:

750g köttfärs
1 ägg
1 stor gul lök
2 dl vatten
1 burk krossade tomter
1 burk champinjoner
2,5 dl vispgrädde
2 msk majsstärkelse
1,5 dl kapris
10 bitar soltorkade tomater
2 dl gröna oliver
salt, peppar, oregano

Tillbehör:

400g spagetti
parmesanost

1. Blanda köttfärsen med ägg och kryddor. Forma till bollar och stek dem i smör. Lägg över köttbullarna vartefter i en kastrull. Hacka löken och fräs den i smör. Lägg över i kastrullen. Fräs ur stekpannan med lite vatten och häll över i kastrullen. Ha ner krossade tomater och skivade champinjoner i kastrullen. Låt det koka upp.

2. Rör ut majsstärkelse i grädden och slå på den i kastrullen. Ha ner kapris, oliver och strimlade soltorkade tomater. Ha gärna på lite spad från alla de tre i kastrullen för smak. Salta och peppra och låt det puttra under tiden som pastan kokar. Servera med riven parmesanost, färskmalen svartpeppar och ett gott glas rödvin.

Rekommenderat vin till: Cameleon Malbec (nr 6581) 79:-

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.