Italiensk paj

Jag är en sån där typ som älskar det mesta som är ätbart och kommer ifrån Italien. Kapris, oliver, mozarella, pasta, parmesan. Mmmm! En vacker dag skulle jag gärna flytta dit, men tills dess får jag hushålla med alla smaskigheter i Sverige.

Lätt och gott recept

Här kommer receptet på en Italiensk paj som jag knåpade ihop. Paj är så bra att man bara rör ihop innehållet och bara slänger in den i ugnen – det sköter sig själv. Sedan är det bara att skära till sig en bit när man är sugen och ha en enkel sallad till.

För: 4 personer
Tid: 40 minuter
Temperatur: 200°

Pajskal:

125g smör
3 dl dinkelmjöl
2-3 msk vatten
2 tsk salt

Pajfyllning:

125g mozzarella
150g fetaost
1 röd lök
10 bitar soltorkade tomater
0,5 dl kärnfria svarta oliver
0,5 dl gröna oliver

Stanning:

3 ägg
3 dl matlagningsyoghurt
1 vitlöksklyfta
1 tsk sambal olek
salt, peppar, oregano

1. Blanda ihop ingredienserna till degen och tryck ut i en pajform. Förgrädda i 125° i 10 minuter.

2. Vispa ihop ägg och matlagningsyoghurt med pressad vitlök, sambal oelek och kryddor.

3. Hacka mozzarella, fetaost, lök och soltorkade tomater. Blanda med oliver och ha ner i pajskalet. Häll på stanningen och grädda i ugn i 200° i 30-40 minuter.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.