Johans falukorv i ugn

Enkel vardagsmat

Korv i ugn är en riktig klassiker när det kommer till enkel vardagsmat. Det går snabbt att fixa och blir smakrikt och gott. Falukorv äter vi ofta hemma hos oss och förutom mammas klassiska falukorv i ugn blir det ofta falukorvsgryta med bönor eller stekt falukorv med goda tillbehör.

Middag som lagas i ugn

Men visst, ibland måste man även variera den gamla hederliga falukorven i ugn med lite nya smaker. Till falukorv i ugn med betor och färskost lagar man allt i ugnen – även rotsakerna. På så vis slipper man flera moment och en massa disk. Det är bara att svänga ihop och stoppa in i ugnen. Sanningen är ju att det inte bara är jag som lagar maten hemma, så den här goda rätten kan vi tacka min sambo för.

Falukorv med grönsakspytt och ost- och senapscremeMammas falukorv i ugnFalukorvsgryta med Bönor

Falukorv i ugn med betor och färskost

För: 4 personer
Tid: 30-40 minuter
Temperatur: 225°

Johans falukorv i ugn

Falukorv:

1 dl gröna oliver
8 bitar soltorkade tomater
150g fetaost
800g falukorv
100g naturell färskost
8 skivor pepparsalami (påläggsskinka)
peppar, paprikapulver, vitlökspulver, oregano

Rotsaker:

1 stor gul lök
600g blandade betor (ex gulbeta, polkabeta och rödbeta)
5 morötter

Tillbehör:

bearnaisesås

1. Hacka oliver och soltorkade tomater och blanda med smulad fetaost, färskost och kryddor. Dela falukorven rakt igenom på längden. Lägg ena halvan i en ugnsfast plåt med kant. Fördela ut salami på falukorvshalvan och klicka på röran. Lägg på den andra falukorvshalvan och skär skåror på ovansidan.

2. Skala och skär rotsakerna och lök. Fördela ut dem runt om falukorven. Ställ in i 225°C i ca 30-40 minuter (beroende på hur mjuka man vill ha rotsakerna). Servera med bearnaisesås


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.