Juldrink med apelsin och saffran

Gör en enkel juldrink

Vare sig man står och julstökar i köket eller har gäster på besök kan man gott unna sig något gott i glaset. Glögg är så klart ett utmärkt val, men en god och färgglad drink är precis lika trevligt när man vill ha variation. Den här drinken är riktigt julig tack vare smak av saffran och apelsin. Den är också så enkel att det nästan är löjligt att kalla det här för ett recept. Men vi kör väl ändå!

God fördrink till glöggminglet

Juldrink med apelsin och saffran passar som välkomstdrink till glöggminglet – eller varför inte göra en större bål? Ginen Saffron Gin (nr 88881) har en lätt smak av saffran går att köpa på Systembolaget för 370 kronor för en flaska på 700 ml. Servera gärna god plockmat med juliga smaker till drinken för bästa effekt – exempelvis Pastej med kryddigt juläpple eller Pulled Julepork i små brödkoppar.

Vill du ha ytterligare ett tips på vad man kan göra med denna goda gin? Spana in det här receptet på Lingonglögg med saffran.

Juldrink med apelsin och saffran

Juldrink med apelsin och saffran

Till 1 glas

4 cl saffransgin
1 del apelsinjuice
1 del tonic water
is

Blanda ingredienserna i ett glas och toppa med is. Dekorera förslagsvis med en apelsinskiva och lite florsocker på toppen som snö.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.