Juliga tunnbrödsrullar med fikon, skinka och rödkål

Tilltugg till glöggmingel

Jamen då så kära vänner, då var det jul igen. Innan jul gillar jag att samla vännerna och bjuda på goda julsnittar. Dessa Juliga tunnbrödsrullar med fikon, skinka och rödkål är perfekt mat att svänga ihop och bjuda på till glöggminglet. Servera med ett glas rött eller det självklara valet, glögg. Tack vare fikonen och rödkålen passar de båda alternativen fint. Välj gärna ett rödvin med syltigare inslag för bästa match.

Julen är en tid för sammankomster och gemytligheter. Det är ju ändå mörkt och ruggigt ute. Den som vill bjuda på flera godingar till glöggminglet, förutom dessa juliga rullar, gör rätt i att spana in de smarriga recepten nedan som passar fint att kombinera med.

Tips på hemmagjord glögg

Och glöm förstås inte glöggen! Inget glöggmingel utan glögg. Jag brukar starta med hemmagjord glögg och sedan servera vin när alla fåt nog av det söta. Mina favoritglöggsorter? Varför inte kolla in denna härliga roséglögg, lyxa till det med denna goda lakritsglögg och sätt piff på minglet med en läcker chokladglögg. Har du int om tid kan du också spana in receptet på snabblagad rödvinsglögg.

Mat i tunnbröd är verkligen den perfekta bjudmaten. De är enkla att ta av och mumsa i sig utan att bli kladdig. De ger också en bra mättnadskänsla tack vare brödet. Den som vill ha glutenalternativ kan spana in alla tipsen ovan – där är alla utom minipizzorna glutenfria. Vill man inte servera dessa tunnbrödsrullar med rökt skinka går det naturligtvis lika bra med julskinka. De roliga ”tandpetarna” i metall med en siffra på hittade jag hos KitchenLab. Mer inspiration och tips på hur du anordnar ett lyckat glöggmingel hittar du här.

» Här hittar du fler recept till glöggminglet

Rullar med fikon, skinka och rödkål

18 stycken

Juliga tunnbrödsrullar med fikon, skinka och rödkål

75g rödkål
25g smör
0,5 tsk riven muskot
0,5 tsk lökpulver
salt, peppar
1 tsk vinäger
3 torkade fikon
3 tunnbröd
färskost med gräslök
6 skivor rökt skinka

1. Strimla rödkålen. Smält smör i en stekpanna och ha ner rödkålen. Stek några minuter under ömrörning till kålen mjuknat. Krydda med muskot, lökpulver, salt och peppar. Avsluta med att ringla över äppelcidervinäger och låt den fräsa in.

2. Hacka fikonen.

3. Lägg ut tunnbröden och bred på färskost. Fördela ut skinkskivor, rödkålen och fikonen. Rulla ihop och skär till mindre bitar.

Köp boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.