Julig cheesecake i glas med pepparkaka och apelsin

Enkel efterrätt till jul eller nyår

Julig cheesecake i glas med pepparkaka och apelsin är en härlig liten rätt att servera antingen som en lättlagad dessert till nyår, som något avslutande sött på glöggminglet eller så klart till julbordet. Eftersom denna efterrätt är enkel att göra och inte kräver någon tillagning kan den lätt bli en favorit. Det enda man behöver göra är att rosta mandelspånen hastigt. Gör den i förväg och ställ in i kylen. Sedan är den bara att plocka fram när det är dags för efterrätten.

Dessert som inte behöver tillagas

Denna cheesecakesmakande dessert serverar jag i små glas. Vill man göra den till fler än fyra personer är det är bara att dubbla mängden på receptet. Cheesecaken rör jag ihop av färskost, grädde, strösocker och saft från apelsin. Sedan lägger man smulade digestivekex och pepparkakor i botten av fyra glas. På med färskostgrädden och toppa med mandelspån och en apelsinklyfta. In i kylen och sedan är det klart. Man kan även dekorera med någon tjusig liten pepparkaka i rolig form på toppen, om man vill det. Jag gillar ju enkla recept så det här är helt klart ett recept i min stil.

» Här hittar du fler recept på goda desserter

Julig cheesecake i glas med pepparkaka och apelsin

Julig cheesecake i glas med pepparkaka och apelsin

4 stycken

1 apelsin
200g naturell färskost
1 dl vispgrädde
2 msk strösocker
6 pepparkakor
4 digestivekex
2 msk mandelspån

  • Filéa ut fyra klyftor apelsin och lägg dem åt sidan. Pressa 4 msk apelsinsaft från den resterande apelsinen. Vispa ihop färskost och grädde med strösocker och apelsinsaften.
  • Smula pepparkakor och digestivekex och blanda. Rosta mandelspånen i torr panna så de får lite yta.
  • Lägg kex-smulorna i botten av fyra glas. Klicka på färskostkrämen, strö på mandelspån och toppa med apelsinklyftan. Ställ in glasen i 2 timmar i kylen.

Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.