Julskinka med röd griljering

Annorlunda griljering till julskinkan

Variera den klassiskt griljerade julskinkan som omväxling. Varför inte satsa på en juligt röd och god griljering? Sedan skinkan hamnade på julbordet gör vi Svenskar den klassiska griljeringen med senap, ströbröd och nejlikor. För egen del kan jag tycka att det är lite tråkigt. Jag menar, det finns ju ändå så många smaker som passar till fläskkött.

Tranbär, aprikoser och senap

Den här juliga griljeringen görs med frukt och bär samt den lite fluffigare ströbrödssorten panko. Pankoströbröd är ströbröd som är skuret istället för malet. Man hittar det vanligtvis i påse på den asiatiska hyllan eftersom de kommer från asien där man använder det mycket till panering av diverse saker. Pankoströbröd är sprödare, tunnare och suger i sig mer av matfettet. resultatet blir ett krispigare och fluffigare resultat.

Kombinationen till denna julskinka med röd griljering blir verkligen toppen. Ställ fram på julaftonkvällens julbord, eller plocka fram och njut som en härlig julefrukost med gröt och knäckebröd.

» Fler goda julrecept hittar du här

Julskinka med röd griljering

Till en julskinka på cirka 3-4 kilo

Julskinka med röd griljering

1 dl torkade tranbär
4 bitar soltorkade tomater i olja
5 torkade, mjuka aprikoser
1 msk skånsk senap
1 dl pankoströbröd
2 msk tomatpuré
1 tsk chipotlepasta
2 ägg
salt, peppar

1. Hacka tranbär, soltorkade tomater och aprikoser smått. Blanda med resten av ingredienserna och låt blandningen svälla i 10 minuter.

2. Ansa bort fettkappan från skinkan och lägg den i en ugnsfast form eller långpanna. Klappa på ett lager av röran på ovansidan av skinkan. Ställ in i 250°C i 15-20 minuter.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.