Smaskiga små rullar med lax utanpå och ett krämig innanmäte med krämig dragon. Laga innan gästerna kommer och ställ in i kylen. Perfekt att ta fram och bjuda på med ett salladsblad eller bara som plock till fördrinken.

För 4 personer (ca 16 små rullar):

1 tsk torkad dragon
4 msk creme fraiche
1/4 röd lök
1 tsk rivet citronskal
1 tsk citronsaft
200g kallrökt lax
salt, peppar

1. Hacka den röda löken. Smula ner dragon i en skål och blanda med salt och malen peppar.

2. Riv citronskal och pressa i citronsaft i kryddskålen. Häll på vinäger och blanda ner löken. Låt dragonen dra till sig vätskan i ca 10 minuter.

3. Blanda ner crème fraîche.

4. Rulla till ca 5 cm breda rullar och dela dem på längden så att varje rulle blir två. Dekorera med ett salladsblad och ställ fyra rullar per tallrik med den skurna sidan uppåt.

Köp boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.