Kalvfärsbiffar med fruktsallad och fetaost-quiche

Underbart god helgmat

Åh, vad det är skönt att det är fredag! Fredag är min absoluta favoritdag. Man vet att man har en härlig helg framför sig när man kan sova länge och göra precis vad man själv vill (och inte bara vad man måste). Dessutom är fredagar fyllda av förväntan. Många gånger gör man något kul på fredagar som att gå ut, träffa vänner, lagar en god middag och kanske ser på något skönt tv-program. Andra kanske går ut och träffar trevliga människor och dricker en öl. Det är i alla fall något speciellt med fredagar – det gör mig glad.

Fetaostquiche

Laga något annorlunda

Själv ska jag ut i kväll och dricka ett glas vin, knyta kontakter och träffa vänner. Det ska bli ett skönt avbrott i vardagens rutinmässiga sysslor och ständiga springande till gymet. Men, bara för att jag ska ut så betyder inte det att ni andra inte kan vara hemma och laga en god middag. De här kalvfärsbiffarna är enkla att laga och perfekta med en söt fruktsallad till. Just fetaostquichen blev en favorit som jag kommer att göra om flera gånger – men jag är ju också en sucker för fetaost. Trevlig helg gott folk! Hoppas ni får en skön fredag och två avslappnande dagar fyllda med roliga saker.

» Fler helgrecept hittar du här

Kalvfärsbiffar med fruktsallad och fetaost-quiche

För: 4 personer
Temperatur: 225°C

Kalvfärsbiffar med fruktsallad och fetaost-quiche

Kalvfärsbiffar:

800g kalvfärs
1 gul lök
1/2 dl kruskakli
1 vitlöksklyfta
1 ägg
salt, peppar

Fetaost-quiche:

1 rödbeta
125g fetaost
2 ägg
1/2 röd lök
1 vitlöksklyfta
1 dl creme fraiche
1 burk svarta bönor
salt, peppar, persilja

Fruktsallad:

1 sharonfrukt
1 äpple
1 päron

1. Blanda ihop kalvfärsen med riven lök, kruskakli och pressad vitlök. Blanda ner ägget och salt och peppar. Forma till 8 stora biffar och lägg upp på ett bakplåtspapper på en plåt. Ställ in i 15 minuter i 225°.

2. Skala och hacka rödbetan till små bitar och koka dem mjuka i saltat vatten. Smula fetaost och blanda ihop med ägg, tunt klyftad rödlök, pressad vitlök, kryddor och creme fraiche. Vänd ner rödbetsbitar och svarta bönor och klicka sedan ner röran i små gratängformar. Ställ in i 225° i ca 15-20 minuter.

3. Hetta upp en panna och stek klart kalvfärsbiffarna. Skär frukten till mindre bitar och blanda ihop till en fruktsallad.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.