Kalvsylta med hemmagjord rödbetssallad

Snittar till glöggmingel

Kombinera färdiga inslag med hemlagat till glöggfesten. Jag är absolut inget fan av kalvsylta. När jag var liten gillade jag det, men troligtvis föråt jag mig på det och slutade tycka om det. Trots det ville jag idag ge kalvsyltan en ny chans. Därför slank Scans kalvsylta från deli-sortimentet in. Roligt nog var det flera av gästerna som påpekade hur god den var. Och jag kan inte annat än hålla med. Framför allt gillade jag att den var så finmalen och bara smälte i munnen.

Rödbetssallad på färska rödbetor

De här snittarna är enkla att göra då de både innehåller ett hemlagat inslag som man kan göra i förväg – och förstås den färdiga kalvsyltan. Rödbetssallad på färska rödbetor är så mycket godare att göra än att köpa färdig. Då slipper man konserveringsmedel och annat bjäfs. Dessutom brukar jag fundera på vad som händer i blodkärlen när man ska skölja av skeden man slevat upp med och det sitter som ett klister.

Kan man frysa kalvsylta?

Något jag funderade på själv är om man kan frysa resterna på kalvsylta – och visst kan man det. Dock bör man tänka på att den måste smältas om eftersom den får för lös konsistens när den tinas. Detta gör man genom att värma den i en kastrull så den blir flytande igen. Därefter häller man ner den i en form och låter stelna i kylskåp. Så ja, man kan frysa kalvsylta – men den måste smältas om.

Kalvsylta med hemmagjord rödbetssallad

Kalvsylta med hemmagjord rödbetssallad

Ca 30 snittar

2 stora rödbetor
1 dl creme fraiche
salt, peppar
400g kalvsylta (2 pkt)
färsk persilja

1. Skala och tärna rödbetorna smått. Koka i saltat vatten ca 15-20 minuter. Slå av vattnet och låt rödbetstärningarna torka till. Blanda med creme fraiche och smaka av med salt och peppar.

2. Skär kalvsyltan till fyrkanter och toppa med en klick rödbetssallad och en kvist persilja.


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.