Kavringssnittar med brynt smör, julkorv och brysselkålskvartar

Enkla och festliga julsnittar

Startskottet har gått för årets första julrecept här i bloggen. Redan nu på söndag är det första advent, men det har å andra sidan inte stoppat oss från att redan smygstartar med julmat och goda julkakor.

Detta recept på kavringssnittar med brynt smör, julkorv och brysselkålskvartar tog jag ursprungligen fram för Svenskt Kött. Det här är ett recept som passar precis lika bra att servera som små snittar på glöggminglet, såväl som att svänga ihop efter jul av julresterna. Eftersom det är en så fin och festlig liten aptitretare passar de utmärkt att servera som snittar även på nyårsafton. Vi måste tänka lite svinn-smart och låta bli att kasta saker. Då är detta recept perfekt när man vill ta vara på den överblivna julkorven, kavring och brysselkål. Här finns fler recept som låter dig ta vara på julresterna.

Ta vara på julresterna

Frågar du mig sätter brynt smör piff på det mesta. Brynt smör får ju en lite knäckig smak, och tillsammans med de övriga ingredienserna blir det en riktigt härlig och julig kombination. Man kan naturligtvis byta kavringen mot något annat bröd om man vill det. Ja, nu är som sagt julmyset igång på riktigt, och är du på jakt efter fler goda recept att svänga ihop till glöggfika och glöggmingel kan du kika här.

Kavringssnittar med brynt smör, julkorv och brysselkålskvartar

Kavringssnittar med brynt smör, julkorv och brysselkålskvartar

28 stycken

7 brysselkål
peppar, vitlökspulver, lökpulver
50g smör
75g rökt julkorv, exempelvis Onsalakorv eller Läckökorv
1/2 liten rödlök
14 skivor kavring
200g naturell färskost

  • Ansa bort träig stam och trötta blad från brysselkålen och koka dem i saltat vatten i 10 minuter. Låt svalna och skär dem sedan till kvartar. Blanda kvartarna i en skål med malen svartpeppar, vitlökspulver, lökpulver.
  • Strimla korven. Stansa ut 2 rundlar ur varje brödskiva ned hjälp av en utskickare på cirka 4 cm. Bre lite creme fraiche på varje brödskiva,

Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.