Gratäng med kebabkött
En av de senaste favoriterna hemma hos oss är att laga kebabgratäng. Kebabgratäng är precis som det låter en gratäng med kebabkött. Visst kan man göra den med hemgjord kebab, men för enkelhetens skull tar jag färdigskuret kebabkött.
I kebabgratängen lägger jag majs, bönor, vitlök och jalapeños. Allt blandar jag med riven ost, plus att jag lägger lite extra ost på toppen. På med några klickar crème fraiche och tärnad tomat, sedan in i ugnen. När gratängen precis är färdiggräddad strör jag över hackad rödlök. Det är också gott att strö över färsk koriander, om man gillar det.
Enkel och god fredagsmat
Det här är typisk enkel fredagsmat som är så både är lättlagad och god. Det enda man behöver göra är att steka kebaben innan man lägger den i gratängen. Jag serverar gratängen med krossade nachochips på toppen. Man måste så klart inte krossa dem. Det går också bra att ta tortillabröd eller tacoskal. Sambon föredrar kokt ris till det hela, men efter att jag föreslagit de krossade nachochipsen tar han nu både det och riset. Han har alltid gillat det lilla extra.
» Här hittar du fler goda fredagsrecept

Kebabgratäng
400g kebabkött
1 vitlöksklyfta
1 liten burk majs (198g)
1 burk svarta bönor (400g)
1 tomat
1 dl inlagda jalapeños
2 dl riven ost
1–2 dl crème fraiche
1/2 rödlök
Tillbehör:
tortillachips och/eller ris
färsk koriander
- Stek kebaben på lite över medelvärme tills den fått yta.
- Finhacka vitlöken. Slå bort vattnet från majsen och skölj bönorna i ett durkslag. Tärna tomaten.
- Lägg kebabkött, vitlök, majs, bönor och jalapeños i en ugnsform på cirka 21×29 cm. Blanda med osten men spara lite att strö ut på toppen. Strö ut den sista osten och fördela ut tomaten. Klicka på crème fraiche. Grädda i 225°C i 30 minuter. Strö över rödlöken direkt när gratängen är klar.
- Servera med krossade tortillachips och/eller ris. Färsk koriander är också gott till.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.