Koriander- och pepparrotssill

Sillrecept till jul, påsk och midsommar

Sill är ett givet inslag på vilket julbord, påskbord eller midsommarbord som helst. Visst kan man köpa färdig sill, men det är precis lika lätt att göra egen – och så mycket godare. Dessutom är det kul att kunna berätta för gästerna att man gjort den själv.

Lättlagad sill med annorlunda smak

Koriander- och pepparrotshackDen här hemmagjorda sillen smaksätts med pepparrot och koriander. När jag har riktigt bråttom att göra sill, vilket jag ofta har eftersom jag många fall kommer jag på i sista stund att det ska görs sill, då är detta sätt ett utmärkt alternativ.

Antingen använder man färdig löksill som man bara slår av lagen på, eller så använder man Abbas 5-minuterssill. Sedan blandar man bara sillen med den nya såsen. Vill man vara riktigt duktig använder man inläggningssill eller gör den helt från scratch.

» Ännu fler recept på god sill hittar du här.

Sill med koriander och pepparrot

1 burk till cirka 4 personer

Sill med koriander och pepparrot

1 burk löksill / 1 frp 5-minuterssill
1 msk riven pepparrot
1 tsk rivet citronskal
2 msk hackad koriander
1/4 röd lök
1 tsk japansk soja*
2 dl creme fraiche
salt, vitpeppar

1. Häll av sillagen och skölj sillbitarna. Låt rinna av i ett durkslag.

2. Riv pepparrot och citronskal. Hacka koriander och röd lök. Blanda ihop och rör ner soja och creme fraiche. Ha ner sillen och smaka av med salt och peppar.

Koriander- och pepparrotshack

*Observera att vete står med i många innehållsdeklarationer på soja trots att soja är glutenfritt. Soja tillverkas av sojabönor och rostat vete. Efter jäsningen separeras sojasåsen utan att det förekommer något vete i den färdiga sojan – detta deklareras dock i innehållsförteckningen. Läs mer om gluten i soja hos Livsmedelsverket.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.