Körsbärsmilkshakes

God hemmagjord milkshake

Nyligen hade vi sambons arbetskollegor på besök och bjöd då på hamburgare och milkshakes. ”Vi gör det lite enkelt och opretentiöst” tyckte sambon. När han sedan började beskriva middagen – det skulle bakas hamburgerbröd med potatis, malas färs och mixas milkshakes – då kunde jag inte låta bli att skratta. Det var ju varken enkelt eller opretentiöst…

Jim Beam Red Stag – Black Cherry

Han gjorde i alla fall allt det där – bakade hamburgerbröd, malde färs och mixade milkshakes. Jag bidrog med min hemmagjorda, krämiga coleslaw och sambon gjorde allt det andra. Vi började med att göra milkshakes med Jim Beam Honey, men eftersom vi är väldigt förtjusta i körsbärsbourbon testade vi även att göra med Jim Beam Red Stag Black Cherry. Vilka supermilshakes!

Recept på god milkshake till hamburgaren

Ska man bjuda på burgare och milkshakes är det här definitivt ett recept att prova. Det är dessutom enkelt att fixa. Jim Beam Red Stag / Black Cherry går under benämningen likör och finns i Systembolagets beställningssortiment.

Jim Beam Red Stag BourbonKörsbärsmilkshakes

Körsbärsmilkshakes – Milkshake med körsbärsbourbon

För: 4 personer

Körsbärsmilkshakes

2 dl vispgrädde
2 dl röd mjölk
1 liter vaniljglass
1 msk kakao
4 st körsbär
4×5 cl Jim Beam Red Stag / Black Cherry

1. Vispa grädden med en elvisp och ställ den åt sidan (gärna svalt). Ha ner mjölk och glass i en blender eller i en kanna. Mixa till allt har blandats. Vänd sedan ner den vispade grädden.

2. Slå upp milkshaken i glas och slå på fem centiliter Jim Beam Red Stag Bourbon i varje glas. Pudra kakao på toppen och dekorera med ett körsbär. Servera med sugrör.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.