Korv med rustikt broccolimos och smörfräst kål

Rustikt recept med korv

Jag älskar korv och lagar det gärna hemma. Till jul gör vi vår egen korv, men eftersom det tar lite tid är det förstås enklare att köpa färdig. Till detta recept användes kryddiga korvar som fick samsas med en underbart krämig broccolimos som späckades med sojabönor och nötter. På så vis får man lite knaprighet på anrättningen och bra protein som kroppen tycker om.

Enkel vardagsmat till veckan

En annan råvara jag är väldigt förtjust i är kål. Det finns trots allt många goda varianter av kål so blir jättegott att göra puréer av eller att bara steka i ordentligt med smör. Adderar man också lite äppelcidervinäger får kålen ett härligt lyft. Korv med rustikt broccolimos och smörfräst kål är verkligen en härlig vardagsrätt med rustik karaktär och som går fort att svänga ihop. Att den innehåller nyttigare saker gör ju inte saken sämre.

Korv med rustikt broccolimos och smörfräst kål

För: 4 personer

Korv med rustikt broccolimos och smörfräst kål

Smörfräst kålsallad:

400g vitkål
4 salladslökar
4 msk äppelcidervinäger
salt, svartpeppar, vitlökspulver, oregano

Rustikt broccolimos:

250g broccoli
250g blomkål
1 dl creme fraiche
1 burk sojabönor
1 dl mandel
salt, svartpeppar

Övrigt:

600g kryddig korv
250g champinjoner
skånsk senap
tomatpuré

1. Hacka vitkål och strimla salladslök. Smält ordentligt med smör i en stekpanna och ha ner kål och lök. Låt det mjukna i smöret och rör om då och då. Slå på vinägern och låt den fräsa bort. Smaka av med kryddor och ställ åt sidan.

2. Skär blomkål och broccoli till mindre träd. Sjud i saltat vatten cirka 10 minuter. Slå av vattnet och slätt tillbaka kastrullen på plattan. Ha i creme fraiche och låt det puttra ihop under omrörning. Skölj sojabönorna noga och ha ner dem samt mandel i kastrullen. Rör ihop och smaka av med salt och peppar.

3. Stek korven och halverade champinjoner – gärna i en grillpanna. Servera med skånsk senap och tomatpuré.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.