Korvlåda med kapris, soltorkade tomater, chili och lök

Enkel mat till middag

Sväng ihop en god korvlåda till middag. Det är smidigt och passar fint när man vill ha något enkelt till middag. Denna korvlåda med kapris, soltorkade tomater, chili och lök serverar jag med kokt potatis eller potatismos. Det passar så klart också med ris eller couscous om man är sugen på det. Även en enkel sallad passar fint att servera till.

Falukorv i ugn

Denna korvlåda är lite som en bladning av en gratäng och klassisk falukorv i ugn. Till den krämiga såsen blandar man grädde och majsstärkelse som får koka ihop i ugnen. För att majsstärkelsen ska bli klumpfri rör man först ihop den med den kalla grädden. Det är viktigt att vätskan är kall när majsstärkelsen går i. Sedan när grädden och majsstärkelsen värms i ugnen tjocknar den till en krämig sås.

I formen blandar jag rödlök, soltorkade tomater, chili och kapris. Sedan petar jag ner skivad korv i innehållet. Det ska alltså vara lite av innehållet mellan korvskivorna. Slå på gräddsåsen och ställ in formen in i ugnen. Svårare än så är det inte.

» Här hittar du fler goda vardagsrecept

Korvlåda med kapris, soltorkade tomater, chili och lök

Korvlåda med kapris, soltorkade tomater, chili och lök

För: 4 personer

1 röd lök
6 bitar soltorkade tomater i olja
1 röd chilifrukt
0,75 dl kapris
800g falukorv

4 dl grädde
1 msk majsstärkelse
2 tsk dijonsenap
salt, svartpeppar

Tillbehör:

kokt potatis eller potatismos

  • Hacka rödlöken, strimla de soltorkade tomaterna och hacka chilin. Lägg allt i en ugnsform på cirka 18×30 cm tillsammans med kaprisen och blanda allt. Skiva falukorven och fördela lägg skivorna med lite gratänginnehåll mellan varje.
  • Vispa ihop kall grädde med majsstärkelse, dijonsenap, salt och peppar. Slå stanningen över och ställ in formen i 225°C i 40 minuter.

Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.