Korv med bröd – modern style

Perfekt macka till picknick

Någon säger ”Korv med bröd” och du tänker genast på en kokt eller grillad korv i ett avlångt bröd? Glöm det. Den här godingen är svår att motstå. Tillsammans med smörstekt lök, rustikt bröd och prima falukorv blir man mätt och belåten.

Dessutom innehåller den en krämig coleslaw som är piffad med det man i vanliga fall har på sin korv med bröd – bostongurka, skånsk senap, och i detta fall, tomatpuré istället för sockrad ketchup. Supergott!

Falukorv och smakrik coleslaw

Gör mackan och förpacka i lite folie så har du en perfekt picknickmacka. Då kan det förstås vara smidigt att ha en extra brödskiva obanpå så den inte kladdar så mycket. Eller servera den som lunch med en gör öl till.

» Fler goda recept med falukorv hittar du här.

Falukorvssmörgås med krämig kålsallad

För: 4 personer

Korv med bröd – modern style

3 dl finstrimlat vitkål
1 morot
1 dl creme fraiche
1 msk senap
2 msk majonnäs
2 msk tomatpuré
1 msk bostongurka
0,5 dl gröna oliver
salt, peppar

200g falukorv
1 gul lök
4 skivor mörkt bröd
4 salladsblad

1. Finstrimla vitkålet och riv moroten på de stora hålen på ett rivjärn. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Lyft av kastrullen från plattan när vattnet kokat upp och lägg i vitkål och morot. Efter fem minuter, häll över i ett durkslag, slå på kallt vatten och krama sedan ur så mycket vätska som möjligt. Rör ihop creme fraiche med senap, majonäs och tomatpuré. Vänd ner kålet samt bostongurka och skivade oliver. Smaka av med kryddor.

2. Skiva falukorven i tunna skivor och stek den. Skiva löken och stek sedan lökringarna i lite smör. Servera på en brödskiva med sallad.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.