Korvtorn med getost och pestofylld champinjon

Rolig och annorlunda buffémat

Det hela började med att jag hade en skål med hemmagjord pesto ståendes i kylen som behövdes tas om hand om. Efter en snabb inventering av kylen hittades också en påse champinjoner som började bli lite skrumpna. Vartefter föddes idén med en hamburgare. Men man kan ju inte kalla något utan varken kött eller bröd för hamburgare, eller? Hur som helst så blev det mycket gott – och döptes till korvtorn. Prova, det är riktigt mumsigt. Bjud på något annorlunda ikväll

Falukorvstorn med getost och pestofylld champinjon

För: 4 personer

Korvtorn med getost och pestofylld champinjon

12 champinjoner
12 skivor zucchini
12 skivor gul lök
12 skivor falukorv
50g President getost på rulle
3 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
6 msk pesto
6 skivor serranoskinka
salt, peppar, persillade, spiskummin
12 st grilspett av trä

1. Skölj champinjonerna och plocka bort foten. Stek upp 1 pressad vitlöksklyfta, sambal oelek och smör i en panna. Lägg i champinjonerna och stek till de har fått fin yta på båda sidorna. Lägg sedan upp dem på ett hushållspapper och låt dem rinna av.

2. Skiva upp zucchinin i ca 1 cm tjocka skivor. Stek tillsammans med 1 pressad vitlöksklyfta med smör, salt och grillkrydda. Stek på ganska hög värme så att vätskan reduceras och den får lite brunare yta.

3. Skiva löken och stek hela lökskivorna på svag värme. Skär till rektangulära bitar av paprikan genom att skära bort topp och botten. Rosta på hög värme utan matfett.

4. Skiva upp falukorven i så platta bitar som möjligt om ca 1 cm. Stek i smör och sista vitlöksklyftan. Klicka ut pesto i hålet på varje champinjon. Lägg tillbaka dem i pannan på svag värme ett tag.

5. Lägg en korvbit i botten på tallriken. Lägg lökskivan ovanpå och sedan zucchiniskivan på det. Skiva upp getosten i 12 plattor/skivor. Lägg getostplattan på zucchinin och kläm fast den rostade paprikarektangeln i getosten. Lägg champinjonen ovanpå. Skär serranon till remsor och tag bort fettranden. Lägg en remsa ovanpå champinjonen och stick i ett spett för att hålla allt på plats.


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.