Köttbullar med färskost smaksatt med pesto och rucola

Recept till glöggmingel

Jodå, julen är här och glöggminglena likaså. Förra året bjöd jag in vännerna på glöggmingel med en massa gott rödvin och spännande, juliga snittar att mumsa på. Himla trevligt hade vi och visst slank alla de små aptitretarna ner i en rasande fart.

Så här kring juletid har folk ofta fullt upp med både det ena och det andra. Då är det ett smart sätt att ändå hinna umgås med vännerna genom att bjuda in till en sån här typ av fest. Glöggmingel kan jag verkligen rekommendera.

Enkla snittar

Snittarna lagade jag upp i förväg och värmde sedan dem på innan gästerna skulle komma. Till det bjöds det på olika sorters hemmagjord glögg samt olika boxar med rött vin. Jag är ju som sagt inget fan av Bag in Box, men till större fester och buffé är det smidigt när folk kan ta själva. Man slipper en massa glas och blir det något över kan man använda det i matlagningen. Perfekt!

Ska du värma på dessa köttbullar innan gästerna kommer kan man tänka på att inte steka köttbullarna helt färdiga när man gör dem. Då blir de nämligen torra när de värms upp igen. Ska du servera dem kalla behöver du inte tänka på det.

Jag lagar mat hos Electrolux

I börjar av december lagade jag mat med de smarta maskinerna från Electrolux. Här är filmen där jag tar tillvara på julens rester i form av goda köttbullar. Det är trots allt inte ovanligt att man får över både grönkål, nötter och apelsiner från julen. Då kan man laga ny mat med dessa, vilket både är ekonomiskt och gott.

Köttbullar på pinne, fyllda med färskost

Ca 40 stycken

Köttbullar med färskost smaksatt med pesto och rucola

500g nötfärs
0,5 dl ströbröd
1 dl färskost smaksatt med pesto och rucola
salt, peppar

1. Blanda nötfärs med ströbröd, färskost och kryddor.

2. Rulla till bollar och stek i smör. Servera med en tandpetare.

Rekommenderat vin till: Cono Sur Pinot Noir (70538) 87:-


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.