Köttfärsgryta i Crock Pot med ris

Enkel vardagsmat

Nu är det goda grytor och enkel vardagsmat som gäller. Denna köttfärsgryta i Crock Pot med ris kräver få ingredienser och kan med fördel lagas i förväg. I just detta recept lagas grytan i en slökokare, men självklart går en lika bra att göra den i en vanlig gryta på spisen. Kör den då på medelvärme i cirka en timma, med lock.

Köttfärs vinner egentligen ingenting på att koka länge eftersom det snarare gör den seg. Anledningen till att grytan får puttra lite längre är istället för att de övriga smakerna ska utvecklas, koka ihop och komma till sin rätt.

Global olivslipad grönsakskniv Smidigt med slökokare

Jag har en av de nya Crock Pot-modellerna på 5 liter som man valt att kalla för One Pot Cooking. Läs mer om den senaste Crock Pot-modellen på 5 liter. I denna kan man bryna i själva Crock Poten. Denna funktion har inte de tidigare modellerna, men i denna kan man däremot få så pass hög värme att köttet går att bryna. Smidigt! Har du nu en äldre modell är det bara att bryna köttet i en stekpanna och ösa ner i Crocken. Här hittar du fler recept till Crock Pot

God gryta med köttfärs

Jag gillar när maten är het, men är du känslig för het mat skippar du Jalapeño-pepparn eller har bara i lite mindre. Vill man ha mer innehåll i grytan kan man även ha i en burk champinjoner. Som tillbehör passar det utmärkt med ris eller kokt potatis. Den går också bra till pasta eller cous cous. Observera att de två sista dock inte är glutenfria.

» Här hittar du fler goda vardagsrecept

Köttfärsgryta i Crock Pot med ris

För: 8 personer

Köttfärsgryta i Crock Pot med ris

2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 kg blandfärs
1 grön paprika
250g haricots verts
300g vitkål
2 dl vitt vin
7 dl vatten
1 msk soja
1/2 citron
1 tärning buljong (gärna umamibuljong)
salt, peppar, oregano
1 msk Jalapeño Chili Pepper
3 msk ljus redning

Tillbehör:

jasminris

1. Hacka den gula löken. Ställ Crock Potens innergryta på en platta och värm upp den med lite olja i. Ha ner löken och låt den mjukna. Hacka vitlöken och ha i. Ha i blandfärsen efter ytterligare en minut och låt den stekas så den får färg.

2. Kärna ur och hacka paprika. Skär bönorna till mindre bitar. Hyvla vitkålen med en osthyvel. Ha ner allt i Crock Poten och slå på vin, vatten, soja, saften från citron, buljong och kryddor. Ställ innergrytan i Crock Potens värmeenhet och starta den på högsta värme i 2 timmar. Rör i redningen i slutet av tillagningen. Servera med ris.

För diabetesanpassat; byt riset mot quinoa eller mathavre och skippa sojan. Byt det vita vinet mot samma mängd vatten och en skvätt vinäger. Byt buljong mot grönsaksbuljong från Herbaria (innehåller en liten mängd rismjöl men inget socker).

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.