Köttfärsfyllda champinjoner med mozzarella

Enkel och god mingelmat

Köttfärsfyllda champinjoner med mozzarella passar att servera som plockmat och mingelmat när det är fest. Tack vare att de är enkla att tillaga kan man göra en extra stor omgång och ställa fram till gästerna.

Många bjuder ofta på snittar av bröd till bubblet eller fördrinken, men varför inte satsa på något annorlunda, som dessutom är glutenfritt och smakrikt. Champinjonerna kan kan man förstås fylla med det man är sugen på – korv, skinka eller vegetariskt – men glöm inte osten som håller ihop innehållet och gör dem krämiga. Fyll, ställ in i ugnen… sedan kan man göra något annat.

Till glöggmingel såväl som nyårsafton

Personligen tycker jag att dessa fyllda champinjoner passar året runt, vare sig det är glöggmingel, sommarfest eller nyårspartaj.

» Fler goda recept på plockmat hittar du här

Köttfärsfyllda champinjoner med mozzarella

Ca 20 stycken
Temperatur: 225°C

Köttfärsfyllda champinjoner med mozzarella

20 champinjoner
1/2 gul lök
50g köttfärs
1 vitlöksklyfta
salt, peppar
125g mozzarella
1 msk olja (smaksatt)

1. Gnugga champinjonerna rena. Tag bort foten och skär eventuellt ut ett större hål med en liten kniv.

2. Hacka löken. Hetta upp en stekpanna med smör. Fräs upp löken tillsammans med köttfärs, pressad vitlök och kryddor. Då löken mjuknat och köttfärsen får färg, ställ pannan åt sidan så att det får svalna, blanda sedan ihop med hackad mozzarella.

3. Lägg upp champinjonerna i en ugnsfast form. Klicka ut röra i hålen och ringla över lite olja – gärna någon god smaksatt olja. Ställ in i 20-30 minuter i 225°C så champinjonerna får fin färg och osten smält.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.