Svamp och köttfärs är en mycket bra kombination. För att använda ett uttjatat uttryck, så går det som hand i handske. Passa på att ta till vara på höstens läckerheter i denna svampspäckade köttfärslimpa.

4 dl stekt blandsvamp
1 kg köttfärs
2 ägg
1 dl lättmjölk
1 dl kruskakli
2 msk pumpafrön
2 msk pinjenötter
2 msk solrosfrön
1 morot
1 vitlöksklyfta
200 g fetaost
200 g cocktailtomater på konserv
1 vitlöksklyfta
salt, svartpeppar, persillade, persilja, oregano

1. Stek svampen tillsammans med smör, salt och peppar till vätskan reducerats.

2. Blanda ihop ägg i en stor bunke tillsammans med kruskakli, pressad vitlök, kryddor och mjölk. Låt svälla ett par minuter. Blanda ner köttfärsen och den stekta svampen.

3. Riv morot på ett rivjärn och blanda ner. Häll ner pinjenötter, solrosfrön och smula ner fetaost. Dela cocktailtomaterna till mindre bitar och ha ner.

4. Forma till limpan i mitten av en ugnsfast form och låt stå i 225° i ca 25-30 minuter. Servera med blandade grönsaker så som ångkokt broccoli och paprika.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.