Enkel paj till vardag, fest och buffé

Paj är enkelt att laga. Är man dessutom två som hjälps åt går det hur smidigt som helst. Det fina med paj är att man kan ha den stående ett par dagar i kylen. Då blir den bara godare. Paj funkar också bra att frysa in om man vill spara den längre.

Mat till fredag och buffé

Paj är också perfekt bjudmat då det bara är att värma ugnen till när gästerna anländer. Jag gillar att servera paj på fredgkvällen med en enkel sallad till. Det är också utmärkt att servera paj till buffé. Komplettera med andra tillbehör eller servera olika sorters paj.

» Fler recept på paj hittar du här

Köttfärspaj med soltorkade tomater och feta

För: 4 personer

Köttfärspaj med soltorkade tomater och feta

Deg:

3 msk olja
2-3 msk vatten
3 dl mjöl
1/5 dl kesella
salt

Fyllning:

1 gul lök
400g köttfärs
10 bitar soltorkade tomater
150g fetaost
3 msk kapris
4 msk pinjenötter
salt, peppar

Stanning:

2 ägg
2 dl creme fraiche (34%)
1 tsk äppelcidervinäger
1 vitlöksklyfta
1 msk senap
salt, peppar, oregano

1. Rör ihop ingredienserna till degen. Tryck ut degen i en pajform och håla botten lätt med en gaffel. Förgrädda i ugn i 10 minuter i 200°. Låt svalna.

2. Hacka löken och stek i smör tills den mjuknat. Ha ner köttfärsen och stek till den fått färg. Salta och peppra. Låt svalna en aning. Strimla upp soltorkade tomater och smula fetaost. Blanda med köttfärs, kapris och pinjenötter. Ha ner i pajskalet.

3. Rör ihop ingredienserna till stanningen och slå den över pajen. Rör om allt lite lätt så att det blandas väl och stanningen kommer ner till botten. Ha inne i ugn i ca 20-25 minuter i 225°. Servera med en sallad.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.