Kräftsnurror – kräftstjärtsröra i tunnbröd

Enkla aptitretare till bubbel

Visst är det bekvämt att ställa fram enkla aptitretare som går smidigt att göra i förväg? Varför då inte satsa på Kräftsnurror – kräftstjärtsröra i tunnbröd? Det är både enkelt, smidigt och jättegott till festen.

Denna goda kräftröra görs av kräftstjärtar, rödlök, citron och creme fraiche som man rör ihop, rullar in i tunnbröd och skivar upp. Resultatet blir små godbitar som brukar ha en rykande åtgång. Tro mig, jag vet. Om det beror på att de är lätta att äta eller helt enkelt för att de är så goda och krämiga låter jag vara osagt.

Tunnbrödsrullar med god röra till festen

Hur som helst är de i alla fall ett bra komplement när man bjuder på plock eller bara vill ha något till fördrinken, eller som i det här fallet – till ett glas mousserande vin, exempelvis till nyårsafton eller till kräftskivan.

Ska man ha en picknick i det gröna är de också fina att ha med. Det här är en av favoriterna när det kommer till små godbitar i det Landleyska köket. Vi har serverat dem både till nyårsafton, till kräftskivan och till midsommar.

» Fler goda recept på snittar hittar du här

Kräftsnurror – kräftstjärtsröra i tunnbröd

Ca 20 stycken

Kräftsnurror – kräftstjärtsröra i tunnbröd

170g kräftstjärtar
1/4 röd lök
1/4 citron (skal)
1 dl crème fraîche (34%)
2 tunnbröd
salt, peppar, oregano

1. Hacka kräftstjärtar och röd lök. Rör ihop med pressad lime, creme fraiche och kryddor. Ställ röran kallt ca 30 minuter.

2. Lägg ut tunnbröden och bred röran på ena sidan. Rulla ihop och lägg svalt till det är dags att servera. Skiva då upp rullarna till ca 1 cm breda rullar.

Rekommenderat vin till festsnittarna:
Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Brut (7688) 119:-


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.